1064huiszwam_lagerwey_bestrijding_en_bescherming.jpg

Zwambestrijding

Zwammen spelen in de natuur een belangrijke rol. Zij zijn onmisbaar in de kringloop van de bossen omdat zwammen oud hout omzetten in cellulose. Dit proces maakt hout zacht en vermindert dus de draagkracht.

Zwammen kunnen veel schade aanrichten. Hoewel een zwam altijd begint te groeien op hout of ander organisch materiaal, groeit deze schimmel namelijk ook op beton. Zo kan zwam ongemerkt de fundering van uw pand aantasten. Een zorgvuldige, professionele en effectieve bestrijding van zwam is noodzakelijk.

Inspectie

Vindt u roodachtig poeder op de vloer of in de kelder? Dan is de kans groot dat er zwam aanwezig is in uw woning. Zwam is lastig te herkennen, omdat een groot deel van de zwam in het hout groeit. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het opsporen van zwam. Bij twijfel is het daarom verstandig om een inspectie door onze specialisten te laten doen.

Bestrijding

De bestrijding van zwam kan best ingrijpend zijn. Daarom geven onze specialisten u vooraf uitgebreide informatie, zodat u weet wat u kunt verwachten. Na de bestrijding nemen wij preventieve maatregelen en brengen uw huis weer in de oorspronkelijke staat. Wij geven u graag meer informatie over de bestrijdingsaanpak van Lagerwey bestrijding & bescherming. Voor meer informatie over de kosten van zwambestrijding kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ideale leefomgeving

In woningen komen we vooral de huiszwam en de kelderzwam tegen. Deze soorten zwammen groeien graag in vochtige, warme en slecht geventileerde ruimtes. Denk hierbij aan kruipruimtes met een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur van minimaal 10 graden. Zwam begint meestal te groeien op hout of organisch materiaal, maar kan doorgroeien op beton of muren. De dunne schimmeldraden verspreiden zich over vloeren en via voegen door muren.
Zwammen tasten niet alleen uw woning aan, ook uw gezondheid lijdt eronder. Een veelgehoorde klacht is geïrriteerde luchtwegen.

Zwam herkennen

Zwammen zijn lastig te herkennen, omdat een groot deel van de zwam in het hout groeit. De schimmeldraden zijn zo dun dat ze niet altijd met het blote oog waarneembaar zijn. Toch zijn er signalen die de aanwezigheid van zwammen verraden. U kunt zwammen zelf herkennen aan:

• Rood poeder op de vloer
• Verende vloeren
• Een zichtbare boomwortelstructuur
• Zichtbare paddenstoelen of andere vruchtlichamen

Herkent u een van de bovenstaande signalen? Of twijfelt u of uw woning is aangetast door zwam? Onze experts zien bij een inspectie of u last heeft van zwammen. Maak daarom een afspraak voor een inspectie.

 

Brochure
zwambestrijding

 Bent u van plan een huis te kopen of te verkopen? Neem dan geen risico en laat Lagerwey bestrijding & bescherming een inspectiecontrole uitvoeren.

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende