3374Rat_Lagerwey_bestrijding_en_bescherming.jpg

Rattenbestrijding

Net als de muis, jaagt ook de rat veel mensen de stuipen op het lijf. Ratten leven graag in de buurt van mensen, maar dat is niet wederzijds. Voor veel mensen zijn ratten echte plaagdieren. In Nederland komen vier soorten ratten voor: woelrat, muskusrat, bruine rat en zwarte rat. Vooral de laatste twee komen vaak voor in de buurt van woningen en bedrijven. Lagerwey heeft personeel dat gespecialiseerd is in rattenbestrijding.

Ideale leefomgeving

De bruine en zwarte rat hebben verschillende voorkeuren voor hun leefomgeving. De bruine rat voelt zich prettig in een vochtige, niet al te warme omgeving. Denk hierbij aan kelders, schuren, stallen, vuilnisbelten, opslagplaatsen en aan de rand van sloten en dijken. De zwarte rat is een goede klimmer en leeft het liefst op zolders van gebouwen waar een ruime voedselvoorraad aanwezig is, zoals pakhuizen, supermarkten en havens. Beide soorten zijn niet kieskeurig en eten alles wat ze kunnen vinden. Het is dus verstandig om uw voedingsmiddelen goed op te bergen.

Rattenbestrijding

Ratten veroorzaken elk jaar veel schade aan onder andere voedselvoorraden. Daarnaast vernielen ratten ook andere materialen zoals hout, elektriciteitskabels en computerkabels. Maar wist u dat ratten niet alleen schade aanrichten? Zij verspreiden ook ziektes via hun uitwerpselen, urine, haren en bacteriën die ze bij zich dragen. Zo is de pest een plaag die door ratten wordt verspreid. Maar ratten kunnen ook de ziekte van Weil, het hantavirus en de rattenbeetkoorts overbrengen.

Het bestrijden van ratten kan het best worden gedaan door een specialist. Deze deskundige kent het gedrag van de dieren en kan ze zo het meest efficiënt bestrijden. Belangrijk bij het bestrijden van ratten is ook de preventie. Onze deskundigen geven u graag tips hoe u kunt voorkomen dat ratten opnieuw uw woning of bedrijfspand binnenkomen.

Heeft u last van ratten? De specialisten van Lagerwey bestrijding & bescherming bestrijden de ratten graag voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.
 

Terug naar ongediertebestrijding door Lagerwey
 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende