8809Papiervisje_Lagerwey_bestrijding_en_bescherming.jpg

Bestrijden papiervisjes door Lagerwey

Veel bibliotheken, archieven en woonhuizen in Nederland worden veroverd door het papiervisje. Het papieretend insect vreet gaten in verschillende soorten papier, en vormt daarmee een gevaar voor archieven, boeken en kunstcollecties.

Het papiervisje lijkt veel op het zilvervisje en het ovenvisje. Toch heeft elk van deze kruipende, zilverachtige insecten zijn eigen favoriete leefomgeving. Zo leeft het zilvervisje bij voorkeur in vochtige ruimtes, terwijl het papiervisje te vinden is in droge omgevingen. Het ovenvisje tenslotte voelt zich thuis in warme, niet te droge plaatsen.

Ideale leefomgeving

Papiervisjes worden ongeveer twee centimeter lang. In hun ideale leefomgeving zijn veel boeken en papieren te vinden. Ze voeden zich namelijk met organisch materiaal, zoals vezels in papier, kunstvezels uit cellulose en textiel van plantaardige vezels. Papiervisjes kunnen veel schade veroorzaken in warme, goed geïsoleerde woningen.

Papiervisjesbestrijding

Hygiëne is erg belangrijk, maar niet volledig effectief in het bestrijden van papiervisjes. De insecten bevinden zich vaak in isolatie- en verpakkingsmateriaal, boeken en kartonnen dozen, dus zijn moeilijk te traceren. Geef extra aandacht aan stapels kranten en tijdschriften. Berg deze op in hermetisch afgesloten dozen, zodat u voorkomt dat de papiervisjes erbij kunnen.

Wanneer u toch last heeft van papiervisjes, is het raadzaam om een deskundig papiervisjesbestrijder in te schakelen. Papiervisjes zijn erg hardnekkig en bij onvoldoende professionele bestrijding komen ze binnen korte tijd gewoon weer terug via luchtbuizen en kieren.

Heeft u last van papiervisjes? De specialisten van Lagerwey bestrijding & bescherming bestrijden de papiervisjes graag voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies. 
 

Terug naar Ongediertebestrijding door Lagerwey
 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende