5072Kledingmot_lagerwey_bestrijding_en_bescherming.jpg

Mottenbestrijding

In Nederland komen twee soorten motten veel voor: de kleermot en de pelsmot. De meest bekende en meest schadelijke is de kleermot. Deze mot leeft alleen in huizen en veroorzaakt schade aan kleding en bont. Lagerwey heeft experts in huis om een mottenbestrijding uit te voeren en preventieadvies te geven.

Ideale leefomgeving

Motten veroorzaken geen schade aan uw kleding. Het zijn juist de larven van deze mot die zich te goed doen aan de inhoud van uw kledingkast. Deze witte larve is ongeveer één centimeter lang. Het vrouwtje legt haar eitjes het liefst in vouwen van kleding, tapijtharen, huiden, kamgaren en vilt. Uit deze eitjes komen larven tevoorschijn. Zij spinnen een cocon en verpoppen daarin. Vervolgens is de mot volwassen en vliegt uit. Bij kamertemperatuur ontwikkelt deze nieuwe generatie zich binnen drie maanden.

Mottenbestrijding

Heeft u motten in de kast, dan is een professionele mottenbestrijding nodig. Dit komt omdat motten zich makkelijk kunnen schuilhouden in naden en kieren. Een vakman bestrijdt de motten door deze moeilijk bereikbare plekken te behandelen met een bestrijdingsmiddel.
Om te voorkomen dat mottenbestrijding nodig is, is het belangrijk uw kleding regelmatig te luchten en niet te dicht op elkaar te hangen. Als u kleding op slaat, gebruik dan goed sluitende zakken, kisten of kasten.

Heeft u last van motten? De specialisten van Lagerwey bestrijding & bescherming bestrijden de motten graag voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.
 

Terug naar Ongediertebestrijding door Lagerwey
 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende