1781Bedwants_Lagerwey_bestrijding_en_bescherming_22.jpg

Bestrijden bedwantsen door Lagerwey

De bedwants is weer helemaal terug in West-Europa. Er dreigt zelfs een grote bedwantsenplaag, omdat dit insect resistent is tegen de meeste gangbare bestrijdingsmiddelen. Hittebehandeling blijkt een zeer effectieve methode in de strijd tegen bedwantsen.

De bedwants, ook wel wandluis genoemd, is al sinds de 17e eeuw bekend als ongedierte. Volwassen bedwantsen zijn rood-bruinig, hebben een ovale vorm en zijn ongeveer een halve centimeter groot. Na een periode van afwezigheid zijn de bedwantsen weer volop aanwezig in Europa. Tijd voor bestrijding dus!

Een bedwants nestelt zich het liefst in het bed of in kleine kiertjes en gaten, zoals holle bedspijlen of plooien van het beddengoed. Dit bloedzuigende insect kan mensen flink jeuk bezorgen. Hoteliers, maar ook particulieren kunnen flinke overlast hebben van bedwantsen. Bedwantsen reizen namelijk ongemerkt met mensen mee. Daarnaast vermenigvuldigen de insecten zich razendsnel en vormen zo al snel een ware plaag bij u thuis of in uw hotel.

Snel en effectief

Er zijn zeer weinig chemische bestrijdingsmiddelen die toereikend zijn om af te rekenen met bedwantsen. Daarnaast moet deze behandeling vaak meerdere keren worden toegepast, voordat de insecten verdwenen zijn uit de kamer. Hittebehandeling garandeert 100% effectiviteit na één behandeling. Zo is uw huis of hotelkamer binnen enkele dagen volledig vrij van bedwantsen en dus weer volledig bruikbaar.

Ideale leefomgeving

De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens. Het beestje dankt zijn naam aan zijn favoriete plek in huis: in en rond het bed. Bedwantsen zijn vooral 's nachts actief. Ze voeden zich met het bloed van de slapende gastheer of -vrouw, die daar jeukende bultjes en soms uitslag aan overhoudt. Overdag verschuilt de bedwants zich het liefst in donkere, beschermde plekken in het huis. Daardoor is het lastig om de bedwants effectief te bestrijden. Favoriete schuilplaatsen van de bedwants zijn de naden van een matras, achter schilderijen of posters, in sofa’s en in scheurtjes van plinten.

Bedwants bestrijding

De bedwants laat zich niet tegenhouden door fanatiek poetsen. Het bestrijden van de bedwants is zeer specialistisch. Daarom is het belangrijk om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in de bestrijding van bedwantsen. De meest effectieve bestrijdingsmethode is de hittebehandeling. Deze methode verhit het huis tot een temperatuur van 55 graden celsius om zo alle bedwantsen en eitjes te doden. 

Heeft u last van bedwantsen? De specialisten van Lagerwey bestrijding & bescherming bestrijden de bedwantsen professioneel voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies. 

Heeft u bedwantsen in uw huis of hotelkamers en wilt u snel en effectief afrekenen met deze insecten? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen u graag in de strijd tegen bedwantsen.

 

Wilt u meer informatie over bedwantsen zie dan onze blog

 

 

 

 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende