Ouder nieuws

 

24-10-2014 Lancering nieuwe website Lagerwey bestrijding & bescherming.

Lagerwey bestrijding & bescherming lanceert vandaag zijn vernieuwde 'responsieve' website. De nieuwe website past zich automatisch aan naar het apparaat (desktop computer, tablet of mobiele telefoon) die de bezoeker gebruikt. Dat maakt de website een stuk makkelijker in gebruik. .

Het nieuwe frisse uiterlijk, kort maar krachtige informatie en een volledige aansluiting op de social media zorgt er voor dat de website weer past bij wat Lagerwey wil uitstralen, namelijk: een moderne organisatie met gevoel voor dienstverlening en het ontzorgen van hun klanten, doelmatig zonder te veel franje, altijd bezig om het contact met onze klanten en met elkaar te optimaliseren.

De website biedt nieuwe mogelijkheden voor Lagerwey bestrijding & bescherming om zich te presenteren aan haar relaties, klanten en doelgroep.

Op deze website kunnen bezoekers zelf aan de slag met onze informatie en praktische tips. Kijk rond op onze website en als er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact met ons op.

 

22-4-2014 Lagerwey verzorgt plaagdierbeheersing voor voedselbank Veenendaal.

Op 14 april jl. heeft Lagerwey een contract afgesloten met Voedselbank Veenendaal. Mensen uit Veenendaal die door de crisis geen geld meer hebben om voedsel en kleding te kopen kunnen hier aankloppen voor gratis voedsel en kleding. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers en donaties.
Omdat de Voedselbank aan een HACCP certificering moet voldoen en de voedselveiligheid moet garanderen, heeft Lagerwey besloten om een plaagdierpreventieplan aan te bieden aan de Veenendaalse Voedselbank. Lagerwey is ISO 9001:2008 gecertificeerd.

  

28-1-2014 Rhenen vandaag duurzaam voor morgen !

Na de succesvolle informatiemarkt van november 2012 is op maandagavond 10 februari in het gemeentehuis van Rhenen weer een duurzame informatiemarkt gehouden, en natuurlijk is Lagerwey bestrijding & bescherming hierbij ook weer aanwezig geweest om de mogelijkheden van vloerisolatie met Drowa en duurzame ongediertebestrijdig te presenteren. Deze markt is speciaal voor inwoners van en bedrijven in de gemeente Rhenen. Op deze markt werd men geïnformeerd hoe men een woning of bedrijf kan verduurzamen en wat de mogelijkheden zijn voor zonne-energie. Kortom inspiratie om vandaag duurzaam te zijn voor morgen !
 

6-1-2014 Beurs Facilitair in de Brabanthallen

Lagerwey bestrijding & bescherming heeft op 15, 16 en 17 januari deelgenomen aan de zestiende editie van vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Facilitair is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét vakevenement in de facilitaire sector, Lagerwey bestrijding & bescherming is dan ook van mening dat zij niet konden ontbreken op deze belangrijke beurs. Facilitair biedt de professional een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Naast alle positieve reacties op onze aanwezigheid heeft de beurs ook al concrete afspraken en opdrachten opgeleverd. Bovendien weten we uit ervaring dat potentiële opdrachtgevers en kandidaten ook zelf na de beurs contact met Lagerwey bestrijding & bescherming opnemen.

 

28-11-2013 Lagerwey op grote hoogte

Dat kunnen we wel stellen, wij hebben in een studentenflat op de 16e etage een hittebehandeling uitgevoerd, tegen bedwantsen. Niet alleen de complexe indeling en kleine ruimten waren een uitdaging, maar ook de hoogte van 50 meter was niet alledaags. Onze hitte-installatie bleek ruimschoots te voldoen om het hete water op deze hoogte te brengen. Er was door andere organisaties al een aantal keren een chemische bestrijding uitgevoerd maar zonder succes. Lagerwey bestrijding & bescherming is uiteindelijk door de verhuurder ingezet om de strijd aan te gaan tegen dit bloedzuigende insect, en heeft de klus in vier dagen geklaard.


 

1-10-2013 Bestrijding ongedierte en zwam in Salmhuisjes van Artis in Amsterdam

Lagerwey bestrijding en bescherming is gevraagd om houtwormbestrijding en zwambestrijding uit te voeren in de monumentale Salmhuisjes van Artis in Amsterdam. Deze huisjes zijn gebouwd tussen 1874 en 1890 naar ontwerp van G.B. Salm. Hij was jarenlang de vaste architect van dierentuin Artis. De Salmhuisjes staan nu op de rijksmonumentenlijst en de gebouwen zijn na diverse restauratiewerkzaamheden ook weer in de originele kleuren teruggebracht.

        

30-8-2013 Bedwantsen groeiend probleem

De familie Swart uit Deventer hebben al sinds begin dit jaar last van bedwantsen en ze zijn niet de enigen. Daarom is Lagerwey bestrijding & bescherming ingezet om de strijd aan te gaan tegen  dit bloedzuigende insecten en het gezin Swarts zal er vrijdag voor eens en altijd vanaf zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

22-8-2013 Bedwants maakt opmars in Nederland

Steeds vaker krijgen Nederlanders die terugkomen van vakantie te maken met de bedwants. Na een vakantie in bijvoorbeeld Italië, Spanje of Frankrijk komt het ongedierte via kleding in de koffer mee naar huis. Inmiddels is er alleen al in augustus een verdubbeling van het aantal meldingen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.Algemeen werd aangenomen dat de bedwants in West-Europa en Amerika door het gebruik van insecticiden waren uitgeroeid. Toch is het insect de laatste jaren bezig met een nieuwe opmars. Vanaf 2007 zijn er ook meer gevallen bekend van hotelbesmettingen in Brussel en Amsterdam.

Vakantie
Tijdens vakanties kruipen bedwantsen in de koffers van vakantiegangers. Tijdens de rit naar huis komen hun eitjes uit en bij het uitpakken van de koffer verspreiden de nimfen zich door het hele huis. Henk Dijkstra, directeur van Lagerwey bestrijding en bescherming: “Na de zomervakantie krijgen wij ieder jaar veel meldingen van bedwantsen. Dit jaar is het aantal meldingen van particulieren zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent enerzijds dat er meer bedwantsen voorkomen, maar ook dat mensen de symptomen beter herkennen en er actie op ondernemen.” De beten van de bedwants zijn vaak te herkennen door drie bulten op rij. Deze lijken op muggenbeten en veroorzaken vervelende jeuk.

Paniek
De ontdekking van de bedwants is voor veel mensen reden tot paniek. De gevolgen variëren van irriterende jeukplekken tot de verspreiding van tropische ziektes. Op internet circuleren diverse bestrijdingsmethodes zoals het plaatsen van een heteluchtkanon, het verspreiden van een poeder of het plaatsen van lokdoosjes. In de praktijk blijken deze methodes niet tot nauwelijks te werken.

Wat te doen
Vakantiegangers die al tijdens hun vakantie gebeten zijn door de bedwants, doen er verstandig aan om hun koffers niet mee in huis te nemen. Zo kan de bedwants zich namelijk niet innestelen in het interieur en wordt een complete reiniging van het huis voorkomen. Om de bedwants te doden moet de kerntemperatuur rond het diertje heet of juist erg koud zijn. Om dat te bereiken kan de koffer een week lang ingevroren worden in de diepvries op min 28 graden Celsius of één dag verwarmd worden bij minimaal 60 graden Celsius. Reiniging in de droger kan bij een programma van minimaal 60 graden.

Bestrijden
Een hittebehandeling werkt het meest effectief: de hele woning wordt hierbij een aantal dagen gecontroleerd verwarmd tot minimaal 55 graden zodat alle bedwantsen dood gaan. Chemische bestrijding is niet aan te raden omdat de bedwants zich goed verschanst in de kleinste kieren en naden. Daarnaast is chemisch reinigen ongezond voor de bewoners van het huis.

 

3-7-2013 Plaagdierbeheersing vraagt andere aanpak

Nieuwe Europese regelgeving verbiedt gebruik van gifstoffen
Bedrijfszekerheid garanderen zonder plaagdierrisico’s komt op nummer één

    

 

 

 

Jenno Brookman, adviseur in plaagdierbeheersing, werkzaam bij Lagerwey bestrijding en bescherming.

Op 1 september 2013 treedt de nieuwe Biocide Directive in werking. Deze Europese wetgeving gaat de beperking van giftige stoffen nog verder reguleren. Ook bestrijdingsmiddelen vallen daar onder. Deze ontwikkeling vraagt om een andere focus in de strijd tegen plaagdieren.

“De nieuwe Biocide Directive is bedoeld om duurzame plaagdierbeheersing verder te stimuleren”, aldus Jenno Brookman. Brookman volgt als levensmiddelentechnoloog en specialist plaagdierbeheersing bij Lagerwey bestrijding en bescherming de ontwikkelingen in de plaagdierbranche op de voet. Hij ziet grote voordelen in deze nieuwe wetgeving: “De invoering van deze wetgeving is het ideale moment om de huidige manier van bestrijding volledig om te draaien en de focus te leggen op honderd procent duurzame beheersing en de zekerheid van een plaagdiervrije omgeving.”

Bedrijfszekerheid garanderen
De meest effectieve methode van plaagdierbeheersing is volgens Brookman die waar geen bestrijding nodig is. Brookman: “De strijd tegen plaagdieren kan alleen op een duurzame manier gewonnen worden als we de aanpak naar een hoger niveau te tillen. Dus niet meer de focus leggen op bestrijding, maar door middel van een stevig gefundeerd plan werken aan duurzame preventie. Wat er niet is, hoef je immers ook niet te bestrijden. Integrated Pest Management is de basis voor deze aanpak: de toekomst is het beheersen van de factoren die ongedierte veroorzaken. Dit impliceert een definitief afscheid van plaagdieren en daar sta ik voor in.”

Geen risico’s, maar preventie
Brookman is op dit moment bezig om deze aanpak van plaagdierbeheersing verder te verankeren door binnen Lagerwey bestrijding en bescherming een adviesafdeling op te zetten. “Het besef dat goede preventie de sleutel is om definitief af te rekenen met plaagdieren is niet nieuw. Alleen zien we in de praktijk dat veel plaagdierbestrijders toch blijven steken op het bestrijden zonder de oorzaak aan te pakken. Onze adviesafdeling ondersteunt klanten actief bij het opzetten en beheren van een preventieplan. Uiteraard voldoet dit aan de strenge voedselveiligheidseisen zoals BRC, IFS, AIB, ISO22000 serie en GMP+. Wij worden ook steeds vaker bij een verbouwing of nieuwbouw betrokken om advies te geven over maatregelen die ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Op deze manier werken we met diverse partijen aan een effectieve, duurzame plaagdierbeheersing zonder gif.”

Lagerwey bestrijding en bescherming
Lagerwey bestrijding en bescherming is expert op het gebied van ongediertebestrijding en werkt door heel Nederland. Hierbij ligt de nadruk op een snelle, effectieve en duurzame oplossing. De specialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming ontzorgen de klant met een totaalpakket.

 

5-6-2013 Vakbeurs Gebouwenbeheer

Lagerwey bestrijding & bescherming is aanwezig op de Vakbeurs Gebouwenbeheer in Utrecht. De stand is duidelijk zichtbaar en kan rekenen op veel positieve reacties, zowel van bekenden als van bezoekers die Lagerwey bestrijding & bescherming nog niet kenden. Van de vele gesprekken die er al werden gevoerd, zijn er heel wat voortgezet onder het genot van een kopje koffie. Naast alle positieve reacties op onze aanwezigheid heeft de beurs ook al concrete afspraken opgeleverd. Bovendien weten we uit ervaring dat in de loop van dit jaar potentiële opdrachtgevers en kandidaten, naar aanleiding van de beurs, contact met Lagerwey bestrijding & bescherming opnemen.


 

6-5-2013 Wering in Utrecht.

Wering is belangrijk voor een goede bestrijding. Wering is ervoor zorgen dat ongedierte niet meer naar binnen kan komen en zo wordt voorkomen dat er onnodig gif gebruikt wordt. Op dit moment zijn wij bezig wering aan te brengen bij meerdere supermarkten die verbouwd worden. Als het pand helemaal leeg is, is het een mooi moment om de wering aan te brengen.
 

3-05-2013 Verhitten van containers en trailers

Verhitten is een mooie en duurzame manier van bestrijden. Doordat er geen gif gebruikt wordt, is het ook milieuvriendelijk. In verband met de toenemende vraag aan hittebehandelingen hebben wij nog een verhittingsmachine extra gebouwd. De nieuwe machine is nog beter geschikt om containers en trailers te verhitten. Waar een chemische behandeling stopt, is hittebehandeling vaak de oplossing bij geverfd of gelakt hout. Voor het opkomende probleem met de bedwants is hittebehandeling ook een goede oplossing. 

     
 

1-05-2013 Vakbeurs Gebouwbeheer

Lagerwey bestrijding & bescherming zal aanwezig zijn op de vakbeurs Gebouwbeheer die op 5, 6 en 7 juni in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. Wij nodigen u van harte uit onze stand te bezoeken, dan kunt u geïnformeerd worden over ongediertebestrijding en preventie zoals wij deze uitvoeren. De bestrijding en preventie van ongedierte is bij ons in vertrouwde handen, naast de particuliere dienstverlening maken steeds meer woningbouwcorporaties, horecaondernemers en facilitair managers uit het bedrijfsleven gebruik van het vaste partnerschap dat Lagerwey bestrijding & bescherming hen bied.

 

26-4-2013 Bestrijding van ratten moeilijker .

Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat 25% van de beesten resistent is tegen rattengif en dat is veel meer dan voorheen.

Eerder kwamen de resistente ratten alleen in Twente en de Achterhoek voor, maar tegenwoordig verspreiden ze zich ook over de rest van Nederland. Een zorgelijke ontwikkeling, want ze kunnen allerlei ziektes met zich meedragen en veel schade veroorzaken.

Resistente ratten planten zich sneller voort
Volgens onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, zijn resistente ratten niet alleen moeilijk uit te roeien, maar planten ze zich ook sneller voort. Als mensen een rattenplaag behandelen met gif, sterven de 'normale' ratten en blijven de resistente exemplaren over en die zorgen weer voor resistente nakomelingen.

Ruim voedselresten op!
'Nederland moet hygiënischer worden', zegt Meerburg. 'Mensen laten veel te veel voedselresten achter in tuinen en op openbare plekken. Dat is wat ratten in leven houdt. Het feit dat gemeenten moeten bezuinigen op het schoonhouden van parken, wegen en andere openbare plekken, is ook een zorgelijk gegeven.' Verder raadt Meerburg mensen met een rattenplaag aan om snel een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen en niet zelf 'aan te modderen' met gif.

Bron Omroep Gelderland

 

24-4-2013 Vogelwering Bernard van Kreelpoort Veenendaal

Na een mooie renovatie van de Bernard van Kreelpoort in Veenendaal was er veel overlast van duiven ze hadden deze poort in gebruik genomen als rust- en nestelplaats. Nadat men vergeefs geprobeerd had dit zelf te bestrijden, werd het tijd om structureel van de duivenoverlast af te komen. Vandaag heeft Lagerwey bestrijding & bescherming een elektrische vogelwering systeem aangelegd, dit is een zeer effectieve en professionele vorm van vogelwering. Vogels krijgen bij aanraking een elektrische schok en vliegen direct van schrik weg. Het systeem brengt geen letsel toe aan vogels.

Dit systeem is zeer effectief; alle vogelsoorten worden er door geweerd en er is geen gewenning mogelijk. Ook is het visueel optimaal, onopvallend en daardoor zeer geschikt voor architectuur. Verder is het flexibel aan te brengen en snel en eenvoudig te monteren. Ook is het systeem is zeer duurzaam.

 

14-11-2012 Rhenen vandaag duurzaam voor morgen!

Op maandagavond 26 november a.s. vindt in het gemeentehuis in Rhenen een duurzame informatiemarkt plaats waar ook Lagerwey bestrijding & bescherming aanwezig is. Deze markt is speciaal voor inwoners van de gemeente Rhenen. Op deze markt wordt u geïnformeerd hoe u uw woning kunt verduurzamen en wat de mogelijkheden zijn voor zonne-energie.

De informatiemarkt begint om 19.00 uur. Om 19.30 uur zullen er, na een korte inleiding en een opening door wethouder Frank Bongers, drie presentaties worden gehouden in de raadszaal. Deze gaan over zonne-energie en andere duurzame maatregelen die u kunt toepassen voor uw woning.

Op de informatiemarkt in de hal staan verschillende duurzame bedrijven met informatie en voorbeelden van o.a. isolatie van vloeren, muren en dak, kozijnen, woningverbetering, energiezuinig bouwen, verwarmingsketels, enz. Ook kunt u kennismaken met en proeven van de biologische producten van De Werkbij. De informatiemarkt avond zal tot ongeveer 21.00 uur duren. De gemeente Rhenen hoopt met deze avond samen met haar bewoners een duurzame stap te zetten naar morgen.

Ouder nieuws
 

 

30-10-2012 Ongediertebestrijding in de foodsector kan efficiënter 

De ongediertebestrijding in de foodsector kan efficiënter en adequater. Medewerkers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de risico’s van ongedierte en herkennen problemen daardoor laat. Dat is de conclusie van Lagerwey bestrijding en bescherming. Daarom pleit de specialist voor een vernieuwende aanpak van de ongediertebestrijding waarbij de focus ligt op de zelfredzaamheid van bedrijven in de foodsector.

Effectieve samenwerking.
Om de zelfredzaamheid in de foodsector te verhogen, organiseert Lagerwey bestrijding en bescherming preventietrainingen. Deze trainingen worden gegeven door ervaren ongedierte experts en bieden concrete handvatten in het herkennen van ongedierte en het treffen van de benodigde preventiemaatregelen. Na afloop van de training kan de cursist kleine ongediertebestrijdingsacties zonder biocide zelf uitvoeren. Henk Dijkstra: “Nadat ongedierte is geconstateerd en bestreden, moet er volgens een strak schema worden gecontroleerd. In de toekomst kunnen medewerkers die een preventietraining hebben gevolgd, dit zelfstandig doen.” Zo wordt ongediertebestrijding dus een echte samenwerking tussen de foodbedrijven en de ongediertespecialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming.
 
 

24-7-2012 Nederland is in de ban van de Aziatische Boktor

Nederland is in de ban van de Boktor. En niet zomaar één: het gaat om de speciale 'Aziatische Boktor'. Nou lijken dit misschien heel vriendelijke beestjes, maar de Voedsel- en Waren Autoriteit wil niet hebben dat deze torren zich verspreiden in Nederland. In de studio van omroep WNL half 8 live was Jan-Willem van der Hoeven, als boktorspecialist van Lagerwey bestrijding & bescherming uitgenodigd om informatie hierover te geven.

17-7-2012: Canvas doek met luchtfoto van de Zeeheldenbuurt in Maarssen

In verschillende woningen van Portaal was na een grondige inspectie in 2010 kelderzwam aangetroffen. Kelderzwam is een schimmel die het hout aantast waardoor grote schade kan ontstaan. Om het goed aan te pakken heeft Portaal bij 49 van de 50 woningen de vloeren vernieuwd in een project dat acht maanden duurde. Niet alleen de huiskamervloer werd vernieuwd ook de vloer van de keuken en het toilet kregen eenzelfde behandeling als dat nodig was.

Om dit alles mogelijk te maken moesten bewoners hun woning twee weken verlaten, de renovatiewerkzaamheden werden door Lagerwey bestrijding & bescherming uitgevoerd.
Bewoners hebben niets dan lof voor de werkzaamheden die goed gepland en uitgevoerd zijn door Portaal en Lagerwey bestrijding & bescherming. Als dank voor de prettige samenwerking en het ongemak tijdens de renovatie ontvingen de bewoners in de verschillende straten van Portaal en Lagerwey bestrijding & bescherming na oplevering van het project een luchtfoto van de Zeeheldenbuurt.

19-6-2012: FSC-certificaat voor eerste zwambestrijder in Nederland

Vandaag ontving Henk Dijkstra, directeur van Lagerwey bestrijding en bescherming, het FSC-certificaat uit handen van Bert van Veldhuizen, directeur van FSC Nederland. Daarnaast ondertekenden zij de Partnerovereenkomst. Lagerwey bestrijding en bescherming is nu de eerste zwambestrijder van Nederland die hout kan leveren met het FSC-keurmerk. Door daarnaast partner te worden ondersteunt Lagerwey bestrijding en bescherming FSC Nederland bij haar werkzaamheden om van hout en papier uit goed beheerde bossen een vanzelfsprekendheid te maken.

Dankzij het FSC-certificaat kan Lagerwey bestrijding en bescherming vanaf nu werken met FSC-hout bij de totaaloplossing die de specialist biedt bij een zwambestrijding. Henk Dijkstra: “Na de effectieve, milieuvriendelijke bestrijding, zorgen onze specialisten dat het betreffende pand weer klaar is voor gebruik. Bij deze bouwkundige werkzaamheden werken we uitsluitend met hout uit bossen die op een verantwoorde manier zijn beheerd. Zo leveren wij een bijdrage aan een duurzame wereld. Wij zijn erg trots dat wij de eerste zwambestrijder in Nederland zijn die dit certificaat ontvangt.”

Duurzame bestrijding
Milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen staat bij Lagerwey bestrijding en bescherming hoog in het vaandel. Henk Dijkstra: “Wij vinden het belangrijk om bij het bestrijden van houtaantasters en zwam zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden. Daarom introduceerden wij een paar jaar geleden de hittebehandeling. Door hout met het FSC-keurmerk te gebruiken zetten we ons extra in om de bestrijdingssector milieuvriendelijker te maken. Daarnaast hebben wij de keuze gemaakt om partner te worden van FSC Nederland. Zo leveren we een extra bijdrage aan de bescherming van bossen wereldwijd. Uiteraard blijven wij onze werkwijze kritisch volgen om in de toekomst nog duurzamer te kunnen werken.”

FSC-keurmerk
Het FSC-keurmerk is wereldwijd het oudste en bekendste certificeringssysteem voor verantwoord bosbeheer. Alleen bosbeheerders en bedrijven die aan strenge criteria voldoen, ontvangen het FSC-keurmerk. De certificering wordt uitgevoerd door een onafhankelijke certificeerder. De FSC-certificering van Lagerwey bestrijding en bescherming biedt haar klanten de zekerheid dat het gebruikte hout op een verantwoorde manier is gewonnen uit bossen die beheerd worden met aandacht voor ecologische, sociale en economische belangen.

 

 

Henk Dijkstra, directeur Lagerwey bestrijding en bescherming, tekent de Partnerovereenkomst onder toeziend oog van Bert van Veldhuizen, directeur FSC Nederland.

 


 

21-3-2012: De renovatie was gewoon gezellig.

Mevrouw Van der Linden is vol lof: “Het is natuurlijk niet niks, zo’n grondige renovatie. Maar we hebben het toch als een fijne periode ervaren. Je moet er natuurlijk het beste van maken. Dat lukte vooral dankzij de hulp van alle partijen. Portaal natuurlijk, aannemer Lagerwey, de andere aannemers en het verhuisbedrijf. Iedereen deed vreselijk zijn best om het ons naar de zin te maken. Ja het was gewoon gezellig.”

14-2-2012: Rattenvanger red de Betuwe

Lagerwey bestrijding & bescherming gaat samen met Tejatermakers uit Andelst de ratten verdrijven in de Betuwe, dit doen zij door het beschikbaar stellen van hun ratauto, rattenpakken en het sponsoren van flyers, toegangsbewijzen en het programmaboekje. Hiermee willen zij deze enthousiaste groep jonge theatermakers ondersteunen in hun activiteiten.

10-2-2012: Nieuwe website online

De nieuwe website van Lagerwey bestrijding & bescherming is online. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van de nieuwe website. De oude website deed geen recht meer aan de professionaliteit die Lagerwey bestrijding & bescherming inmiddels uitstraalt. De vernieuwde website is duidelijk, aantrekkelijk, overzichtelijk en gebruikersvriendelijk.

16-11-2011: Vloeronderhoud 49 woningen in Maarssen

In opdracht van woningcorporatie Portaal zijn wij in Maarssen begonnen met het vervangen van de beganegrondvloeren voor 49 woningen, waarbij tijdens onze inspectie kelderzwam is gevonden. Wij hebben per woning een week nodig om de vloer te verwijderen, asbest waar nodig te saneren, de kelderzwam te bestrijden en de nieuwe vloer aan te brengen. Daarna plaatsen wij de keuken en/of het toilet weer terug.2-8-2011: Verslaggever van RTV Utrecht (Radio M) bestrijd wespen.

Op 2 augustus heeft een verslaggever van Radio M samen met Lagerwey bestrijding & bescherming een wespennest bestrijding in Veenendaal uitgevoerd, dit is live uitgezonden op Radio M en was een spannende aangelegenheid voor de verslaggever.13-7-2011: Avondvierdaagse Veenendaal.

Wij hebben door middel van inschrijving vier canvasdoeken van 50x70 cm verloot onder de deelnemers van de avondvierdaagsewandelaars in Veenendaal. Er waren 480 inzenders, de winnaars hebben inmiddels bij ons op kantoor hun prijs in ontvangst mogen nemen.

27-5- 2011: Lagerwey bestaat 25 jaar.

Lagerwey bv bestaat dit jaar 25 jaar. En dit hebben we gevierd met onze klanten en leveranciers.

19-5- 2011: Arnhem bedwantsen
In Arnhem hebben wij in een 2 onder 1 kap woning een hittebehandeling uitgevoerd tegen bedwantsen. De opdrachtgever had al diverse keren chemisch laten behandelen maar nog steeds niet met het gewenste resultaat.

10-5- 2011: Twitter
Wij hebben nu ook een twitter account. Meld u aan op: twitter.com/lagerweybv en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe ontwikkelingen.

4-5-2011: Inspectie 240 woning krimpen a/d IJssel
In opdracht van een woningstichting hebben wij in Krimpen a/d IJssel 240 woningen geïnspecteerd. Deze inspectie betreft een opname van de kruipruimte i.v.m. zwam en vocht problemen. Alle bevindingen zijn samen gesteld in een rapport met een plan van aanpak.

20-4-2011: Inspectie 30 woningen Scherpenzeel
In opdracht van een woningstichting hebben wij in Scherpenzeel 30 woningen geïnspecteerd. Deze inspectie betreft een opname van de kruipruimte i.v.m. zwam en vocht problemen. Alle bevindingen zijn samen gesteld in een rapport met een plan van aanpak.

11-4-2011: 20 deelnemers met een beperking showen de nieuwste mode op de catwalk van Kembo Projectinrichting te Veenendaal. Lagerwey bestrijding & bescherming zal een bijdrage leveren aan dit geweldige initatief.

De opbrengst van deze avond komt dit jaar ten goede aan: Stichting Bewegingsrecreatie; organisatie van sport- enspelactiviteiten voor verstandelijk beperkten.

14-02-2011: Lagerwey bestrijding & bescherming was voor de tweede keer aanwezig op de BouwBeurs in Utrecht en weer met een eigen stand in hal 4. Naast het bestrijden van houtworm, huisboktor en zwam, werd ook hittebehandeling in de spotlights gezet bij de bezoekers. Ook dit jaar leidde de beurs weer tot veel interessante ontmoetingen. De stand van Lagerwey bestrijding & bescherming was ingericht volgens de bekende huisstijl, oranje en blauw. Die was dan ook duidelijk zichtbaar en kon rekenen op veel positieve reacties, zowel van bekenden als van bezoekers die Lagerwey bestrijding & bescherming nog niet kenden. Van de vele gesprekken die er werden gevoerd, zijn er heel wat voortgezet onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering later op de middag. Naast alle positieve reacties op onze aanwezigheid heeft de beurs ook concrete afspraken opgeleverd. Bovendien weten we uit ervaring dat in de loop van dit jaar potentiële opdrachtgevers en kandidaten, naar aanleiding van de beurs, contact met Lagerwey bestrijding & bescherming opnemen. En daar doen we het voor! Wij presenteren ons daarom ook de volgende keer weer met plezier op de BouwBeurs

9-12-2010: 41 woningen in Arnhem voor een woningstichting. Die wij gaan inspecteren op de aanwezigeheid van houtaantastende insecten en schimmels. Het herstelwerk aan de vloeren en de bestrijdingen voeren we hier ook uit.

29-11-2010: 107 woningen in Vlaardingen voor een woningsichting. Inspectie rapporten maken van de kruipruimtes op de aanwezigeheid van houtaantastende insecten en schimmels.

18-10-2010 Waterschade woning, er was een waterleiding afgebroken in de meterkast, waardoor de gehele woning onder water stond. Wij hebben deze woning binnen 24 uur kunnen drogen waardoor  deze VIP cottage gelijk weer in de verhuur kon. Er was geen schade aan laminaat en vloerbedekking om dat er een snelle droging in gang is gezet.

5-10-2010: Drogen na waterschade bij een winkel in Rijswijk. (zh) Tijdens het afpersen van de sprinkler installatie is er erg veel water vrij gekomen. Binnen 10 uur was de beton vloer weer droog en konden de werkzaamheden weer verder.

04-06-2010: Lagerwey BV neemt deel aan de Vakdag parkmanagement
Heeft u, uw gemeente of onderneming vragen over parkmanagement? Dan mag u niet ontbreken op de Vakdag Parkmanagement. Deze vakbeurs verbindt alle professionals die zich bezighouden met parkmanagement. Lagerwey bestrijding & bescherming zal op deze dag aanwezig zijn, om al uw vragen omtrent ongediertebestrijding te beantwoorden.

03-06-2010: MC Donalds Nederland heeft onlangs het contract getekend met Lagerwey BV.
MC Donalds Nederland heeft onlangs het contract getekend met Lagerwey BV.
Lagerwey BV zal voor MC Donalds inspecties gaan utivoeren in de stores en de Drives

15-04-2010: Bouw Rai
Lagerwey bestrijding & bescherming is ook dit jaar weer aanwezig geweest op de Bouwrai. Tijdens deze 3 daagse beurs hebben wij weer veel opdrachtgevers gesproken. En tevens weer nieuwe contacten opgedaan.

Kortom, ook deze Bouwrai was weer een succes

11-04-2010: Spoorweg museum Utrecht
Lagerwey BV heeft bij het Spoorweg museum in Utrecht op diverse punten duivenwering aangebracht. Dit is gedaan omdat bij het Spoorwegmuseum de tentoonstelling Royal Class plaats vindt. Wij hebben hier gewerkt met een stroomsysteem. Dit zorgt ervoor dat de duiven geen nestel en land gelegenheid meer hebben.

05-03-2010: Centerparcs
Lagerwey BV heeft een contract getekend met Centerparks Europe. Zij gaan in Nederland en in Belgie de ongediertebestrijding uitvoeren op de diverse parken van Centerparcs en Sunparks.

09-09-2009: Rat gezien?
Veenendaal, 7 september 2009 – Er is een buitengewone rat gesignaleerd in de omgeving van Veenendaal. Deze rat laat zich vervoeren op het dak van een Volkswagen Kever. Mensen die deze rat hebben gezien, gaan snel naar www.ratgezien.nl

Van vrijdag 11 september tot en met vrijdag 2 oktober rijdt er een opvallende rat rond in midden Nederland. Deze mysterieuze auto geeft kans op een spectaculaire prijs: twee kaartjes voor de musical Ciske de Rat in het Circustheater van Scheveningen. De prijswinnaars worden geheel in stijl naar Scheveningen gebracht. Mensen die de rat gespot hebben maken kans op deze mooie prijs door op www.ratgezien.nl in te vullen waar en wanneer ze de rat gezien hebben.

Specialist
De opvallende auto is een actie van Lagerwey Ongediertebestrijding. Deze Veenendaalse specialist is partner van zowel particulieren als bedrijven door het hele land als het gaat om preventie en bestrijding van ongedierte. De experts van Lagerwey Ongediertebestrijding werken effectief en geven waar mogelijk praktisch preventieadvies.

03-08-2009: Lagerwey Bestrijding & Bescherming groeit door
Lagerwey bestrijding & bescherming uit Veenendaal maakt op dit moment een grote groei door. Al sinds 1985 is de bestrijding en preventie van ongedierte bij hen in vertrouwde handen. Toch vinden juist in deze economisch turbulente tijd steeds meer organisaties de weg naar Lagerwey bestrijding & bescherming.

Overstap naar betaalbare kwaliteit
Coen Lagerwey, directeur van Lagerwey bestrijding & bescherming: “Wij hebben onze groei kunnen realiseren dankzij onze concurrentie. Dat klinkt misschien raar, maar het is wel waar. De laatste tijd stappen veel organisaties met een ongediertebestrijdingscontract bij grote bedrijven als Rentokil, Anticimex etc. over naar Lagerwey bestrijding & bescherming.”
Het goedkopere contract in combinatie met een betere kwaliteit is voor veel organisaties voldoende reden om de overstap te maken. Coen Lagerwey: “Na de overstap van een organisatie moeten wij meestal eerst goed orde op zaken stellen. Vaak zijn er nog sluimerende problemen of is de preventie niet goed geregeld.”

Vergelijking
In eerste instantie lijken alle ongediertebestrijders op elkaar. Toch bestaan er wel degelijk verschillen. Coen Lagerwey: “Veel organisaties starten hun ongediertebestrijding pas als er een incident is. In de paniek van het moment bellen ze de eerste naam die bij hen opkomt. Vaak is dat een groot bedrijf zoals Rentokil. Anticimex etc. Vervolgens zitten ze vast aan een duur ongediertebestrijdingscontract.” Een andere veelgehoorde klacht over ongediertebestrijders is de lange wachttijd bij een melding en de onpersoonlijkheid.

Persoonlijke aandacht
Lagerwey bestrijding & bescherming is na een melding bij uw eigen contactpersoon binnen een dag ter plaatse. Als klant kunt u rekenen op persoonlijke aandacht, stiptheid en een efficiënt ongediertebestrijdingsplan op maat.
De komende jaren wil Lagerwey bestrijding & bescherming verder doorgroeien tot een belangrijke speler in de ongediertebestrijdingsbranche. Maar één ding doet Lagerwey daarbij anders dan de concurrentie: “Onze kwaliteit en persoonlijke aandacht blijven onveranderd. Wij verliezen de belangen van onze klant niet uit het oog.”

Benieuwd wat Lagerwey bestrijding & bescherming kan betekenen voor uw huidige ongediertebestrijdingscontract? Neem dan contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan

15-11-2008: Nieuw kwaliteitssysteem
Branchevereniging plaagdierbestrijders kiest voor meetbare kwaliteit.

Smaakpolitie reikt eerste exemplaar nieuw kwaliteitssysteem uit.

Keurmeester Rob Geus, bekend van het SBS6-programma "De Smaakpolitie", heeft op woensdag 12 november in Bunnik het eerste exemplaar uitgereikt van het nieuwe NVPB-Kwaliteitssysteem. Met de introductie van dit systeem bevestigt de Nederlandse Branchevereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) haar leidende rol in de ontwikkeling van een gezonde en kwalititatief hoogwaardige branche in Nederland.

Tijdens de bijeenkomst in Bunnik is aan alle NVPB-leden het basisdocument uitgereikt van het nieuwe Kwaliteitssysteem. In de nabije toekomst moeten alle, bij de NVPB aangesloten, leden voldoen aan een reeks kwaliteitseisen. "Als branchevereniging streven we naar een uniforme standaard van werken, nu en in de toekomst. En in die ontwikkeling lopen we graag voorop. Met dit nieuwe kwaliteitssysteem onderstrepen we nog eens het belang van deskundigheid, professionaliteit en kwaliteit op het gebied van plaagdierbeheersing in ons land", zo vertelt NVPB-voorzitter Maarten Crezée. "De belangen van onze klanten, het milieu en de volksgezondheid in het algemeen zijn daarmee gediend."

Het systeem zal de komende tijd gefaseerd worden ingevoerd. In zijn televisieprogramma "De Smaakpolitie" bezoekt Rob Geus Nederlandse restaurants en huishoudens. Regelmatig staat hierbij de aanwezigheid van ongedierte in relatie tot de voedselveiligheid en -hygiëne centraal.

NVPB
De Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) is de brancheorganisatie die de belangen behartigt van bedrijven, die zich beroepsmatig bezighouden met de wering, preventie en/of bestrijding van plaagdieren. Onder haar leden bevinden zich enerzijds bedrijven die daadwerkelijk de wering, preventie en/of bestrijding uitvoeren en anderzijds bedrijven die de hiervoor benodigde producten en kennis ontwikkelen en distribueren. Met inspectie, advisering, preventie en bestrijding van plaagdieren zijn NVPB-leden onder meer actief in de voedselproductie- en -distributiebranche.

 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende