4867Spinthoutkever_lagerwey_bestrijding_en_bescherming..jpg

Bestrijden spinthoutkevers door Lagerwey

De spinthoutkever is een houtaantaster. De volwassen spinthoutkever is slank, bruin en ongeveer drie tot acht millimeter lang. Een larve wordt ongeveer zes millimeter en is wit van kleur. De spinthoutkever kent net als de houtworm en de boktor een volledige gedaantewisseling. Bestrijden van spinthoutkevers is een van de specialiteiten van Lagerwey.

Ideale leefomgeving

Volwassen vrouwtjes leggen hun eieren in nauwe openingen in loofhout. De larven van de spinthoutkever hebben een voorkeur voor opgeslagen en pas verwerkt hout. Denk hierbij aan vloeren, triplex en fineer. De larven blijven maximaal vier jaar in het spinthout. Dit is het zachte gedeelte van het hout net onder de oppervlakte. De boorgangen van de larven zijn gevuld met zeer fijn boormeel dat eruitziet als stof.

Spinthoutkeverbestrijding

Als u constateert dat er spinthoutkevers bij u in het hout aanwezig zijn, kunt u het beste contact opnemen met een professionele spinthoutkeverbestrijder. Dit bestrijdingsproces vereist vakmanschap. Als u twijfelt of u te maken heeft met de spinthoutkever, neem dan ook gerust contact met ons op. Wij doen graag een vrijblijvende inspectie.


Terug naar houtaantasterbestrijding door Lagerwey
 

 
Direct contact
Volledige naam
E-mailadres
Telefoon

 
SLUITEN
vorige |
hier komt de titel
| volgende